Előfizetői tartalom

Erste: legalább 2 évig velünk lesz a telefonadó

Portfolio
Alapvetően negatívan ítélik meg az új telefon- és internetadó bevezetésének tervét az elemzők a Magyar Telekom szempontjából. Az Erste tartásról eladásra minősítette le az MTel papírokat, a KBC tartja eladás ajánlását. Az elemzőházak véleménye szerint a kormány által bevezetni kívánt internet- és telefonadó kifejezetten negatívan hat majd a fogyasztókra, ezen keresztül csökkenhet a telekom vállalatok árbevétele és profitja is. Az Erste szerint az új adót legalább 2 évre vetnék ki.

Erste 580 forintról 500 forintra csökkentette a Magyar Telekom részvényekre vonatkozó célárát az Erste. Az indoklás szerint a célár-csökkentés és leminősítés annak tudható be, hogy a kormány internet- illetve telefonadó bevezetését tervezi, amivel a 2012-ben kifutó telekom adót kívánja kiváltani. Mivel az adót nem az érintett vállalatok, hanem a fogyasztók viselnék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés