Előfizetői tartalom

Jóárasították a Magyar Telekomot - Most kell megvenni?

A Magyar Telekom részvényei március eleje óta több mint 25 százalékkal kerültek lejjebb, eközben a 10 éves magyar állampapír-hozamok is lefelé vették az irányt. A két folyamat eredőjeként az MTel papírjai osztalék-alapon igencsak vonzónak tűnnek, a válság kitörése óta csupán 2 olyan alkalom volt, amikor a mostanihoz hasonló prémiumot nyújtottak a társaság részvényei a 10 éves magyar állampapírokhoz képest. Érdemes azonban a kockázatokkal is tisztában lenni, hiszen az állami mobilcég piacra lépése, a telefonadó, vagy a magyar gazdaság lassulása nem éppen pozitívan hatnak a vállalat üzletmenetére.

Vonzó prémiumot kínálnak az MTel részvények. Ritka az ilyen magas a prémium Az elmúlt hetekben a Magyar Telekom részvények egyre vonzóbbá váltak a régiós telekom cégekkel összevetve. Az MTel papírok osztalékhozam prémiuma a 10 éves állampapírok felett 4 százalék fölé kúszott, amire a válság kitörése óta csak kétszer volt példa, utoljára 2010 novemberében.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés