Előfizetői tartalom

Nagyon jó évet zárt a magyar mezőgazdaság

Portfolio
Az EU csatlakozás óta a legeredményesebb évét zárta a magyar mezőgazdaság. Ez azt jelenti, hogy küzdelmes, ám eredményes éven van túl a magyar agrárium, a mezőgazdaság teljesítménye mintegy 20 százalékkal nőtt 2011-ben az előző évhez képest, és az ágazat kibocsátása elérte a 2.000 milliárd forintot - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az MTI-nek a múlt évet értékelve.

A miniszter kiemelte: a múlt év időjárása próbára tette a gazdálkodókat, mivel nemcsak a fagy, hanem az aszály okozta károkkal is meg kellett küzdeniük. Ennek ellenére a tárca által meghozott intézkedések és néhány más kedvező körülmény hatására a gazdálkodók mégis eredményes munkát tudtak végezni. Növekedett a gazdák jövedelme és a magyar élelmiszerek iránti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés