Előfizetői tartalom

Több mint gyanús: manipulálhatják a devizaárfolyamokat

Portfolio
Június utolsó péntekén londoni idő szerint délután 4 órakor csupán 20 perc alatt több mint fél százalékot erősödött az amerikai dollár a kanadai devizával szemben, egy órán belül pedig a hirtelen jött emelkedés kétharmada elolvadt - írja a Bloomberg. Ez a hónap legnagyobb mozgásának számít a devizapár árfolyamában, és arra utalhat, hogy valakik manipulálták az árfolyamot.

A Bloomberg adatgyűjtése gyanús eseményekre hívja fel a figyelmet. Londonban a június utolsó kereskedési napján tapasztalt dollárerősödéshez hasonló szokatlanul nagy mozgások következtek be az elmúlt két évben 14 devizapár esetében. A vizsgált árfolyamoknál az utolsó kereskedési napokon délután 4 óra előtt néhány perccel az esetek 31 százalékában történt hirtelen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés