Előfizetői tartalom

Tömegesen felmondtak a Zsolnay Porcelánmanufaktúra alkalmazottai (2.)

MTI
A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. mintegy százharminc alkalmazottja szüntette meg munkaviszonyát azonnali hatállyal a vállalatnál kedd reggel - közölte Szabó Iván ügyvéd, a cégben 19 százalékos kisebbségi részvénycsomaggal rendelkező pécsi önkormányzat jogi képviselője az MTI érdeklődésére. Délután Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) Pécs polgármestere sajtótájékoztatót tartott, amelyen többek között azt igyekezett hangsúlyozni, ez a helyzet "szándékunktól és aktív cselekvésünktől függetlenül" jött létre, igaz az önkormányzat korábban az önkormányzat saját céget hozott létre arra az esetre, hogy a Zsolnay - szerintük elkerülhetetlen - felszámolása esetén továbbvigyék a másfél évszázados gyár működését.

Az érintettek "egy emberként" jöttek át a százszázalékos önkormányzati tulajdonú Ledina Kerámia Kft.-hez, hogy ott munkaviszonyt létesítsenek - hangsúlyozta Szabó Iván, aki hozzátette: a szerződéskötések tartanak. Szabó Iván felhívta a figyelmet arra, hogy a Zsolnay minden egykori munkavállalójával szerződést kötnek, kivételt azon vezetők képeznek, akik korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés