Előfizetői tartalom

Túlreagáltuk a negatív jeleket, még nincs itt az összeomlás ideje

Portfolio
A Fed múlt heti közleménye, pontosabban a negatív kilátások, amit az amerikai jegybank megfogalmazott, eladói hullámot indítottak el a világ részvénypiacain annak ellenére, hogy a Fed gazdaságélénkítő lépésekre tett ígéretet. A befektetők kifejezetten a negatív hírekre koncentráltak. A Nomura szerint azonban a piacok túlreagálják a negatív jeleket és bár nem kétséges, hogy lassul a gazdaság, még nincs jele a zuhanásnak. Viszont a részvénypiacok már beárazták a recessziót.

Számos tényező utal a gazdasági kilátások romlására - vélik a Nomura elemzői. A feldolgozóipari beszerzési menedzser index például Kínában és az Eurozónában is 50 pont alá esett, ami a recessziós félelmek erősödésére utal. A 2008. szeptemberi szintekre csökkentek, a Lehman Brothers csődjét megelőző időszaki értékek közelébe.A vállalati bejelentések már tükrözik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés