Előfizetői tartalom

Új standard a menedzsment ösztönzésben - lássuk a legnagyobb halat

Portfolio
A világ legnagyobb kapitalizációjával rendelkező tőzsdei társasága, a General Electric úgy döntött, hogy az 1990-es évek bull piaca során hatalmas népszerűségre szert tevő részvény opciós programját lecseréli. Jeff Immelt vezérigazgató a jövőben nem opciókat, hanem részvényeket fog kapni, amennyiben teljesít (1) vállalati cash flow tervet és (2) a GE papírok részvényesi hozama meghaladja az S&P500 átlagát. A GE lépése minden bizonnyal egy hullámot indít el a menedzsment ösztönzés jelenlegi formájának átalakítására.

A menedzsment részvény opciói először elszámolási oldalról kerültek tűz alá a 2000 közepén bekövetkező bear piacon, melynek eredményeként a legtöbb vállalat ma már az opciók teljes költségét szerepelteti az eredménykimutatásában. A változások következő hullámát jelentheti a GE legfrissebb bejelentése, miszerint Jeff Immelt vezérigazgató normál fizetést kiegészítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés