Előfizetői tartalom

Újabb gyászos év a BÉT-en - Sokéves mélyponton a forgalom

Portfolio
Jelentős, közel 40%-os visszaesést mutatott a BÉT azonnali részvénypiacának duplikált forgalma 2012-ben, az összérték kevesebb mint 5 000 milliárd forintot tett ki. Ilyen alacsony éves forgalmat 2005 óta nem láthattunk a hazai piacon. Decemberben is meglehetősen gyenge volt a BÉT teljesítménye, a forgalom 48%-kal esett vissza év/év alapon és 49%-kal hó/hó alapon. A vezető brókercégek közül 2012-ben is az Erste generálta a legnagyobb forgalmat, év/év alapon azonban kimagasló mértékű forgalmi csökkenést könyvelhetett el.

Csalódhattak azok a befektetők, akik 2012-ben is bíztak a Mikulás-raliban, az év utolsó hónapjában ugyanis nem láthattunk jelentősebb mozgásokat a fontosabb részvényindexek esetében. Ebben szerepet játszott, hogy a költségvetési szakadék, mint probléma nyomás alatt tartotta a piacokat, aminek következtében a világ talán leginkább figyelt részvényindexe, az S&P 500 mindössze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés