Előfizetői tartalom

Újra lesz állami támogatás a nyugdíjbiztosításokra

József-Polonyi Gábor
Több fontos változást is hoz 2014 a biztosítások adószabályaiban. Az Szja újra tartalmaz kedvezményt (állami támogatást) a biztosításokra, de a korábbiakhoz képest egyrészt szűkebb termékkörre, csak a nyugdíjbiztosításokra, másrész a kedvezmény nem szabadon felhasználható forrás, a kedvezményt az adóhatóság - a magánszemélyek adójukról való rendelkezése alapján - a biztosítónak utalja át, amelyet a nyugdíjbiztosítási szerződésen írnak jóvá, azaz, ez az összeg növeli a magánszemély nyugdíj célú megtakarítását. A változások másik körébe azok a módosítások tartoznak, amelyek a tavaly újrakodifikált biztosítási szabályokat - az egy év alatt szerzett tapasztalatok alapján - pontosítják, javítják ki. József-Polonyi Gábor közgazdász, biztosítási adószakértő írása.

A nyugdíjbiztosítás kedvezménye Személyes tapasztalatom szerint a biztosítók pozitívan fogadták a nyugdíjbiztosítási termékek kedvezményezéséről hozott jogalkotói döntést. Meglátásom szerint a biztosítók e lehetőséget hosszú távú hasznos intézménynek értékelik, és ennek megfelelően korrekt, a jogalkotói cél szem előtt tartásával készülnek az új kedvezményi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés