Előfizetői tartalom

Újra veszteséget hoztak a határidős pozíciók

Portfolio
Amerikában már beindult a gyorsjelentési szezon, és lassan majd a hazai cégek harmadik negyedéves eredményeit is megismerhetik a befektetők. A Portfolio.hu szokásokhoz híven megvizsgálta, hogy az elmúlt hónapok árfolyammozgásai következtében mekkora pénzügyi nyereségre/veszteségre számíthatnak azok a hazai tőzsdei társaságok, melyek saját részvényeikre vonatkozóan határidős vételi pozíciókkal rendelkeznek. Kalkulációink szerint az Est Media 1, a Synergon mintegy 23, az E-Star pedig több mint 500 millió forintot veszíthetett ezeken az ügyleteken. A PannErgy ugyan már nem rendelkezik ilyen kontraktusokkal, azonban Synergon-részesedésén a papírok mélyrepülése miatt 82 milliós veszteséget könyvelhetett el a július-szeptember közti időszakban.

E-Star A részvényárfolyam jelentős esése a harmadik negyedévben nagy veszteségeket okozott az E-Star számára. A 120 000 darab saját részvényre szóló határidős vételi pozíción ugyanis a vállalatnak 462 millió forintos realizált és további 55 millió forintos nem realizált vesztesége képződött.Mindezek hatására a 2010 végén és 2011 elején felhalmozott határidős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés