Előfizetői tartalom

Ezek a kötvények már most becsődölhetnek

Portfolio
Nagy veszély leselkedhet az amerikai bóvli kötvényekre, a piac ugyanis jelentős finanszírozási forrást biztosított az utóbbi években az amerikai palaolaj kitermelés felfuttatásához. Október végéig csaknem 40 milliárd dollárnyi tőkét vontak ki a befektetők az amerikai bóvli kötvény alapokból, még az OPEC november végi ülését megelőzően - írja a Financial Times.

Május eleje óta a WTI olaj árfolyama közel 40 százalékot zuhant, ami jelentős kockázati faktor az amerikai bóvli kötvény piac esetében, ahol ez energiaszektor adja a kibocsátások legnagyobb részét, mintegy 15 százalékát. Május óta az olajár esését a bóvli kötvény alapoknál heves tőkekiáramlás kísérte, október végéig csaknem 40 milliárd dollárnyi tőke távozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés