Előfizetői tartalom

BNEF: így is zúdult a pénz a tiszta technológiákba 2011-ben

Portfolio
Az elmúlt év korántsem volt annyira borús a zöld energiák számára, mint azt a híradásokból érzékelni lehetett, legalábbis erre lehet következtetni az előzetesen publikált statisztikákból. A Bloomberg New Energy Finance (BNEF) adatai alapján tavaly év/év alapon 5%-kal bővültek a zöld energetikai beruházások, ami főként a napelem-beruházásoknak volt köszönhető. Szinte minden más technológiába kevesebb pénz áramlott tavaly, mint 2010-ben. Az idei év szintén sok kihívást tartogat a szektor szereplői számára.

Annak ellenére, hogy a híradások többsége az elmúlt évben a megújulóenergia-piac nehézségeiről számolt be, a szektort elemző Bloomberg New Energy Finance előzetes adatai alapján 2011-ben 5%-kal több beruházás valósult meg a tiszta energiák piacán, mint az azt megelőző évben. Az elmúlt év a zöldenergia-piac nehézségeitől volt hangos. A napelemgyártás esetében jelentős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés