Előfizetői tartalom

Dollármilliárdokat önt az amerikai vezetés a megújuló-szektorba

Portfolio
Az Egyesült Államok energiaügyi minisztériuma a hétvégén a korábban elindított gazdaságélénkítő program keretein belül 4,75 milliárd dolláros hitelgaranciát biztosított négy napenergia-projekt számára. A területért felelős minisztert a program miatt erős kritikák érték azt követően, hogy az egyik több mint félmilliárd dolláros támogatásban részesített amerikai napelemgyártó nemrég csődöt jelentett, és elbocsátotta 1100 munkatársát - számol be a Bloomberg.

Az energiaügyi minisztériumnak szeptember végéig volt módja arra, hogy a korábbi gazdaságélénkítő program keretein belül hitelgaranciák nyújtásával támogasson megújuló energetikai beruházásokat. A finisben támogatásban részesült projekteket a ProLogis, a SunPower és a First Solar grundolta, utóbbi kettő már tovább is értékesítette projektjeit. A program az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés