Előfizetői tartalom

Eltűnhetnek a jelenlegi biomassza-erőművek Magyarországról

A Fidesz frakcióvezetőjének javaslatára megváltoztatnák a biomassza fogalmát, amelynek hatására ellehetetlenülne a hazai biomassza-erőművek tüzelőanyag-ellátása. A kormány jelenleg felülvizsgálja a biomassza-erőműveket is érintő támogatási rendszert (KÁT-rendszert), de korántsem biztos, hogy a vizsgálat eredménye nem sodorja majd veszélybe több település távhőellátását. A Portfolio.hu Péterffy Attilával, a pécsi Pannon Hőerőmű Zrt. elnök-vezérigazgatójával, a PANNONPOWER HOLDING Zrt. igazgatósági tagjával beszélgetett a "Lázár-javaslat" néven elhíresült beadvány biomassza szektort érintő hatásairól.

Portfolio.hu: A Fidesz frakcióvezetőjének javaslata értelmében úgy módosítanák a biomassza fogalmát, hogy a jövőben ne tartozzon bele a 8 cm-nél vastagabb fűrészipari és papíripari rönk. Hol van annak a határa, hogy mi fogadható el tűzifaként, mennyire életszerű Lázár János javaslata? Péterffy Attila.: A fának a földfelszíntől az első elágazásig tartó szakasza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés