Előfizetői tartalom

Fokozódik a "zöld teher" a német energiafogyasztókon

Portfolio
A zöldenergia-termelés terjedéséből fakadóan magasabb számlára számíthatnak a német áramfogyasztók. A zölderőművi befektetéseket finanszírozni hivatott "átállási adót" 3,6-ról 5,3 eurócentre emelik, ami egy átlagos négyfős német háztartás számára évi 250 euró többletkiadást eredményez. Egyes politikusok a finanszírozási rendszer felülvizsgálatát kezdeményezik - számol be az MTI.

A négy nagy német áramszolgáltató vállalat hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy a háztartások áramszámláját terhelő, az energiaváltás költségeinek finanszírozására szánt "átállási" adó kilowattóránként 3,6 eurocentről 5,3 eurócentre emelkedik. Egy átlagos, négytagú német háztartás esetében ez áfával együtt évi 250 euróval emeli meg az áramszámlát. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés