Előfizetői tartalom

Káprázik a zöld befektetők szeme: hatalmas támogatások Japánban

Portfolio
Japán elfogadta a megújuló elterjesztését célzó jogszabálycsomagot, aminek értelmében a jövőben az országban termelt megújuló alapú energiát a hazaihoz hasonló, kötelező átvételi rendszerben értékesíthetik majd a termelők. Az zöld áram után igen jelentős prémiumot kapnak majd az erőmű-tulajdonosok, amely ártöbbletet végül a fogyasztóknak kell majd megfizetniük.

A japán gazdasági miniszter hétfőn bemutatta az ország új megújuló-támogatási rendszerét, amely alapvetően az Európában is irányadónak számító kötelező átvételes szisztémának felel meg. A rendszer lényege, hogy a zöld erőművek által termelt energiát a szolgáltatók kötelesek - jogszabályokban meghatározott - magasabb áron átvenni, és ezt továbbértékesíteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés