FONTOS Paks II.-vezér: változhat a kulcsrakész ár, a kínaiak is megjelenhetnek a beruházás körül
 
Előfizetői tartalom

Lépett a kormány: 24 milliárd eurós adósság a spanyol áramellátásban

Portfolio
A spanyol kormány felfüggesztette a helyi megújuló támogatási rendszert, aminek értelmében az új szél-, nap-, kogenerációs és hulladékot égető erőművek nem kapnak majd támogatást. A kabinet egy átfogó csomagot készül kidolgozni annak érdekében, hogy felszámolja az áramszolgáltatásban felhalmozott 24 milliárd eurós adósságot - számol be a Bloomberg.

A spanyol kormány tegnapi rendeletének értelmében felfüggesztette a helyi megújuló támogatási rendszert, vagyis nem kaphatnak támogatást az új nap-, szél-, kogenerációs és hulladékégető erőművek. Spanyolországban a szabályozott fogyasztói árak és a megújulóknak nyújtott támogatások miatt az elmúlt öv alatt, 2011 végére 24 milliárd eurós tarozás halmozódott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés