Előfizetői tartalom

OTP: Csak így tovább!

Portfolio
Az OTP Bank harmadik negyedéves eredménye igazolta a lassan megszokottá váló optimista várakozásokat. Az OTP adózott eredménye kismértékben (3.8%-kal) még túl is teljesítette az elemzők konszenzusos várakozását. A bank konszolidált adózott eredménye az első három negyedévben több mint 20%-kal (20.1%) haladta meg a tavalyi szintet, az elmúlt három hónapban pedig az eredmény növekedése a tavalyi harmadik negyedévhez képest 28.9% volt, mely úgy a BÉT-en jegyzett tőzsdei társaságok, mint általában az európai bankok között is kiemelkedően jó eredménynek számít. A jó eredmény ezúttal elsősorban a felfutó hitelezési tevékenység és a javuló kamatmarzsok nyomán dinamikusan növekvő kamatbevételeknek volt köszönhető.

Nettó kamatbevétel Az OTP Bank (nem konszolidált) nettó kamatbevétele 16.4%-kal volt magasabb a tavalyi értéknél. E dinamikus növekedés úgy alakult ki, hogy miközben a bank kamatbevételeit 3.8%-kal növelni tudta, kamatkiadásai 6.4%-kal csökkentek. A kamatbevételeken belül a legnagyobb növekedést az értékpapírokból származó kamatbevétel hozta (+26.3%), technikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés