Előfizetői tartalom

Kudarc után átalakulás - új köntösben a Neuer Markt

Portfolio
A Deutsche Börze közleménye szerint a Neuer Markt jelenlegi formájában meg fog szűnni és két lényegesen transzparensebb piaci szegmens kerül kialakításra a prosperáló kis és közép méretű német vállalatok számára. A "Neuer Markt" mint brand szinte teljes mértékben leértékelődött a technológiai lufi leeresztése óta, sőt a befektetők átlagos vesztesége - amennyiben az index mozgást tekintjük - még az amerikai invesztorok veszteségeit is meghaladja.

A bizalom helyreállítására érdekében a Deutsche Börze vezetése a Neuer Markt teljes újra szabásáról döntött, mellyel együtt a SMAX small-cap index és a NEMAX index is megszűnik. A cél két új szegmens kialakítása, az u.n. Prime és Standard szekció létrehozása. A Prime a jövőben a nemzetközi porondra törekvő német cégeknek nyújt kereskedési platformot, míg a Standard...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés