Előfizetői tartalom

A kockázati tőke tevékenysége Magyarországon

Portfolio
A Magyar Kockázati Tőkebefektetők Szövetsége tegnap tartotta éves hagyományos konferenciáját. Az eseményt ugyan sikerült a gyorsjelentések finiséhez igazítani, így a gazdasági sajtó szereplői, köztük a Portfolio.hu meglehetősen kis erőforrásokat allokált az eseményre, az alábbiakban közzé tesszük a Szövetség helyzetértékelését teljes terjedelmében az információ hiány pótlására. Az anyagból kiderül, hogy az idei év rekordot jelenthet a hazai kockázati tőkebefektetések történetében, bár a piaci szereplők elégedettségéről közel sem beszélhetünk.

A kockázati tőke - a vállalkozások motorja. A kockázati tőkebefektetések elsősorban olyan vállalatok számára nyújtanak finanszírozási alternatívát, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A kockázati tőke befektető jellemzően tulajdonrészt szerez a vállalatban és -szemben a hitelt nyújtó bankkal- nem követel tárgyi biztosítékokat, illetve nem terheli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés