Előfizetői tartalom

Az árutőzsde is a részvénytársasági formát választotta

Portfolio
A BÁT tegnapi közgyűlése a részvénytársasággá alakulásról döntött a tulajdonosok között zajló hosszas egyeztetést követően - értesült a Napi. Mint emlékezetes a BÉT idén alakult át Rt-vé, mivel a tulajdonosi kontroll ezen formában határozottabban érvényesíthető. A BÁT megvitatta a BÉT által tett vételi ajánlatot a 25%-os KELER részvénycsomagra, majd humort sem nélkülöző módon elutasította azt.

A BÁT részvénytársasággá alakulása december 31-i fordulónappal elkezdődik, azonban a folyamat csakúgy mint a BÉT esetében feltehetően hónapokon keresztül tarthat. A BÉT 1.4 mrd Ft-os vételi ajánlatot tett a BÁT tulajdonában lévő 25%-os KELER részvénycsomagra. (A KELER tulajdonosi struktúrája: BÉT 25%, BÁT 25%, MNB 50%). Ezen ajánlatot az American Appraisal tavalyi 2.37...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés