Előfizetői tartalom

Raiffeisen többségi tulajdonban a belorusz Priorbankban

Portfolio
A mai napon a bécsi székhelyű Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB-Ausztria) megszerezte a szükséges hozzájárulást Belorusszia harmadik legnagyobb bankja, a Priorbank többségi részesedésének megszerzéséhez. A bank közgyűlése engedélyezte a tulajdonosváltást. Az RZB a vásárlást a Raiffeisen International Beteiligungs AG-n (RIB), saját 100 százalékos tulajdonában álló, az RZB közép- és kelet-európai leánybankjait ellenőrző holdingcégén keresztül bonyolította le.

2002. december végén az RZB megvásárolta a Priorbank részvényeinek 3 százalékát, valamint benyújtotta további 50 százalék megvételére vonatkozó kérvényét a belorusz hatóságokhoz, ami az összesen 40,3 millió részvény kibocsátásából álló, 100 százalékos mértékű tőkeemelés teljes lejegyzését jelenti. Az RZB a lehető leghamarabb a fennmaradó részvénycsomag felvásárlására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés