Előfizetői tartalom

Felcsuti: Nehéz gazd-pol. környezetben is jól teljesített a Raiffeisen!

Portfolio
Felcsuti Péter, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója a bank 2002. évi teljesítményét bemutató sajtótájékoztatóját azzal kezdte, hogy a gazdasági környezet nem volt kedvező a tavalyi évben Magyarországon. A tavalyi évben a gyenge világgazdasági környezet mellett a hazai beruházások visszaesése Felcsuti szerint felpörgetett fogyasztással párosult, ami kedvezőtlenül hatott a magyar gazdaságra és jelentős terheket ró a jövőre is. Mindezek alapján Felcsuti a 2002-es évet halmozottan hátrányosnak értékelte. Mindezek felett a tavalyi év második felétől Felcsuti szerint az MNB tevékenységével a magyar gazdaság problémáit tovább mélyítette.

Felcsuti szerint a fenti akadályokat a Raiffeisen Bank annak következtében vette sikerrel, hogy sikerült kiépíteni az univezális szolgáltatásokat a bankon belül. A Raiffeisen Bank tavaly is erősen expanzív tevékenységet folytatott. A bank mérlegfőösszege 16%-kal 538.7 mrd Ft-ra nőtt, s ez 3%-kal meghaladta a bank terveit. Ezen belül az ügyfél hitelek állománya 25%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés