Előfizetői tartalom

K&H Bank: 1+1=3?

Portfolio
Úgy tűnik, 2002-re beérett a "vetés" az ország második legnagyobb bankjánál, a Kereskedelmi és Hitelbanknál. Az Erős Jánostól örökölt K&H Bank és a Magyar Hitelbankból ABN-Amro Bankká átkeresztelt két veszteséghalmozó nagybank fúziójából létrejött "új" K&H első teljes együttes évében végre a bank méretéhez méltó, 11.3 mrd Ft-os IAS konszolidált nettó eredményt ért el. A bank konszolidált mérlegfőösszege az év folyamán 7.7%-kal nőve elérte az 1,233 mrd Ft-os szintet.

A bank nettó kamatbevétele a többi bankhoz hasonlóan dinamikusan bővült, köszönhetően a hitelállomány felfutása nyomán megnövekedett kamatbevételeknek és az általános kamatcsökkentés következtében csupán mérsékelten növekvő kamatfizetéseknek. A nettó kamatbevétel 32%-os bővülésénél is magasabb mértékben nőtt ugyanakkor a bank nettó jutalék- és díjbevétele...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés