Előfizetői tartalom

Mennyit ér a világ egyik legnagyobb alapkezelője?

Portfolio
A Wall Street alkalmazottjainak mindig is kedvenc időtöltései közé tartozott a zárt részvénytársaságként működtetett, fele részben családi tulajdonban álló Fidelity értékének megbecslése. Tekintettel arra, hogy a társaság zártkörű 10 éves kötvénykibocsátásra készül, új információkhoz jutott az értékpapír szakma a Fidelity pénzügyi teljesítményéről, mely alapján 15-20 mrd USD cégérték került megállapításra - tudósított a Wall Street Journal.

A három éves bear market kezdetén még több mint 1,000 mrd USD, ma 774 mrd USD vagyont kezelő társaság által készített információs memorandum szerint a tavalyi évben 1.92 mrd USD EBITDA-t sikerült megtermelni. A pénzügyi szolgáltatók jellemző árazása az EBITDA 8-10-szeresén található jelenleg, így kapjuk meg a 15-20 mrd USD cégértéket. Ezen árazás mellett a Fidelity nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés