Előfizetői tartalom

Az egyik leghatékonyabb hazai bank

Portfolio
Dinamikusan, 27%-kal növelte a tavalyi évben eredményét a Citibank magyarországi érdekeltsége. Az adózott eredmény (8.9 mrd Ft) növekedése a mérlegfőösszeg mérsékeltebb, 6%-os növekedésével párosult, mely így átlépte a 300 mrd Ft-ot (319 mrd Ft). A növekedés oka Zdenek Turek vezérigazgató szerint a magánügyfelek és a kis- és középvállalkozások aktivitásának növekedése volt.

A bank jelenlegi lakossági ügyfélköre 280 ezer fős, hitelkértya ügyfeleik száma ebből több mint 130 ezer. A kkv-k által generált forgalom növekedése mellett számottevő volt a Citi Leasing növekedése is - a piaci trendnek megfelelően. A Citibank egyike a leghatékonyabb hazai pénzintézeteknek, saját tőke arányos nyeresége tavaly 32.7% volt. A 2003-as évben a bank tervei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés