Előfizetői tartalom

Spéder Zoltán az OTP osztalékról

Portfolio
Dr. Spéder Zoltán az OTP Bank alelnöke a bank közelgő közgyűlésére ma közzétett mérleg és eredmény-kimutatása, valamint az igazgatóság eredményfelosztási javaslata kapcsán elmondta, hogy a bank nem változtatott a középtavú stratégiájában megfogalmazott osztalékpolitikáján, azaz továbbra is az osztalékkifizetési hányad növelését célozza meg. Ugyanakkor, a Bank a 2002 év során, az éves üzletpolitikában foglaltakkal összhangban közreadott gyorsjelentéseiben előzetes kalkulált 25%-os kifizetési hányaddal szemben nem javasolja a közgyűlés számára osztalék megállapítását.

A Bank Igazgatósága a DSK Bank részvényeinek megvásárlására vonatkozó ajánlatával kapcsolatban egyszeri jelleggel döntött a fentiek szerint, mivel úgy ítélte meg, hogy a bank tőkehelyzetének további erősítéséhez és az akvizíciós tervek megvalósításához ez elengedhetetlen. A bank vezetése a DSK megvásárlását a regionális terjeszkedés egyik fő lehetőségének,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés