Előfizetői tartalom

Fut a pénze után a CIB: újra indul a diósgyőri játék

Portfolio
Május közepétől valószínűleg újra megkezdi termelését a DAM. A felszámolás alatt álló cégnél a termelés megkezdése legalább két milliárd forintba kerül, de a fő hitelező CIB, illetve egy másik bank hajlandóságot mutat a finanszírozásra. A felszámolóbiztos a DAM Steel hitelezőinek befagyott követeléseit 3-4 milliárd forint közötti összegre becsüli- írja a Napi Gazdaság.

A DAM újraindításában fontos szerepe lehet, hogy a CIB, mint fő hitelező fut bennragadt pénze után, a 3-4 milliárd forintból valószínűleg annak ellenére jelentős rész jár neki, hogy mint folyószámlavezető az utolsó hetekben neki volt a legtöbb esélye faragni a követelésein. A CIB két nemrég kinevezett vezérigazgatója, Farkas Ádám és a Karvalits Ferenc mindenesetre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés