Előfizetői tartalom

Nagyon súlyos PSZÁF bírság a K&H Banknak és az Equities-nek (3)

Portfolio
Rekord közeli mértékben büntette meg ma publikált határozatában a PSZÁF az idei évet minden bizonnyal szívesen maga mögött hagyó K&H Bankot és brókercégét, a K&H Equities-t. A Felügyelet a bankot 20 millió Ft, míg a brókercéget 10 millió Ft bírsággal sújtotta. A bírság kiszabására és a számtalan kötelező intézkedés megtételére a PSZÁF-nak a K&H-Banknál folytatott 2003. július 4-július 18 közötti helyszíni célvizsgálata, illetve az equities-nél ugyanebben az időszakban lefolytatott átfogó helyszíni vizsgálata alapján került sor.

A K&H Bank bírságolásának indokai. A banknál a célvizsgálatra azért került sor, mert a Felügyelet a Pannonplast Rt-ben történt befolyásszerzés tárgyában 2003. évben lefolytatott vizsgálata alapján hozott határozatában megállapította, hogy a K&H csoportba tartozó K&H Equities Rt. (KHE) az ügyletek lebonyolításán túlmutató szerepet játszott a Pannonplast Rt. részvényeinek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés