Előfizetői tartalom

Óvatos és optimista elemzői vélemények: hogyan hat a lakáshitel rendszer szigorítása az OTP eredményére és árfolyamára? (Cashline, Concorde, K&H Equities)

Portfolio
A lakáshitel támogatási rendszer tegnap nyilvánosságra hozott újabb módosítása leginkább a hazai jelzálogpiac két domináns szereplőjét, az OTP Bankot és az FHB-t érinti. Az OTP Bank részvénye az utóbbi évek egyértelmű sztárpapírja volt nemcsak a magyar részvénypiacon, hanem nyugodtan kijelenthetjük, hogy az egész közép- és kelet-európai feltörekvő részvénypiaci régióban is. A növekedés idei motorjául szolgáló lakáshitelezési boom a támogatási rendszer módosítása miatt fékeződni látszik. Egészséges piaci korrekcióról majd további növekedésről, vagy komolyabb fékre lépésről van-e szó? Hogyan hat az OTP eredményességére és árfolyamkilátásaira a tegnap bejelentett intézkedéscsomag? Ezekről a kérdésekről kérdeztük három piaci szakember véleményét.

5 mrd feletti eredmény kiesést "szenvedhet" el jövőre az OTP. Pártl Zoltán, a K&H Equities elemzője úgy véli, hogy a 2004-es évben a lakáshitel volumen növekedés visszaesése két tényező hatványozott jelenlétének együttsen lesz köszönhető. Egyrészt a lakosság jelentős részben előrehozta az idei évre a hitelfelvételét, így ez önmagában is eredményezett volna némi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés