Előfizetői tartalom

Jaksity György a Draskovics csomagról, a strukturális reformok szükségességéről és a BÉT jövőjéről

Portfolio
Jaksity Györggyel, a Budapesti Értéktőzsde elnökével készült nagy interjú a Magyar Hírlap hétvégi számában, melyben a BÉT lehetséges jövőjének érintése mellett elsősorban makrogazdasági kérdésekről, a magyar gazdaság jövőjének alakításáról volt szó. Arra vonatkozóan, hogy miként lehetne a szükséges strukturális reformokat végrehajtani, a választ ma még első hallásra sajnos talán kissé utópisztikusan az interjú zárógondolata fogalmazta meg: "Egy ország tudja, mi lenne a megoldás, már csak a politikusoknak kellene ugyanezt észrevenniük. Le kell ülni egymással, s néhány olyan döntést hozni, amelyik mindkét oldalnak megfelel, függetlenül attól, hogy 2006-ban kormányon vagy ellenzékben politizál tovább. Nekik is csak az lehet az érdekük, hogy virágzó gazdaságot működtető országban éljenek."

Az interjúban Jaksity György a "Draskovics csomag"-nak azt a kormány által marketing szempontból kiváló, ám mégis ki nem aknázott jellegét emelte ki, mely szerint az embereknek 185 mrd Ft-tal kevesebb adót kell fizetni az idei évben az intézkedéseknek köszönhetően, az állam ennyivel kevesebbet költ magára. A magyar gazdaság deficit problémáinak megoldására Jaksity az olcsóbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés