Előfizetői tartalom

Ecostat: csökkenő TOP-100, stagnáló kkv-konjunktúraindex

Portfolio
Az ECOSTAT "TOP-100 konjunktúra-indexe" 2005 januárjában 52 százalékra csökkent az előző havi 53 százalékról. A legdinamikusabb hazai vállalkozások rövid távú üzleti várakozásaiból kirajzolódó trend a szeptemberi csúcspont után lassú csökkenésre váltott, az utolsó négy hónapban a konjunktúra indexek értéke gyakorlatilag alig változott. 2005 első hónapjában az ECOSTAT kis- és középvállalati konjunktúra-indexe 49.8 százalékra változott az előző havi 49.7 százalékról. A hazai vállalkozások üzleti várakozásainak tendenciája egy évvel korábban meredeken emelkedő irányra váltott, július után a trendvonal emelkedése véget ért. A konjunktúra-indexek fél éves átlagmutatója 49.6 százalék, a pozitív és negatív várakozások kiegyensúlyozott, fele-fele arányát jelzi.

A 2005. évi magyarországi gazdasági folyamatok változását továbbra is a mérsékelten élénk globális környezet határozza meg, emiatt ez évben feltehetően nem lesz megismételhető a makrogazdaság 2004. évi teljesítménye - hangsúlyozzák az Ecostat elemzői. 2005-ben a GDP növekedése várhatóan 3.8 százalék lesz, néhány tízed százalékkal elmarad az ideitől, viszont továbbra...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái