Előfizetői tartalom

Egy éve nem látott tőkekivonás a feltörekvő piacokból

Portfolio
Jelentős tőke áramlott ki a feltörekvő részvény- és kötvényalapokból a március 23-ig tartó egy hét alatt az EmergingPortfolio.com adatai szerint. Ilyen mértékű tőkekivonásra egy év nem volt példa. Az EmergingPortfolio.com ügyvezető igazgatója úgy látja, hogy a jelenlegi helyzet nagyban hasonlít a tavaly április-májusban tapasztaltakhoz, amikor a FED kamatemelési ciklusának beindulására való várakozása okozott jelentős tőkekiáramlást a feltörekvő piacokból.

Részvény alapok. Az EmergingPortfolio.com által követett alapok összesen 762 m dollárt vontak ki a feltörekvő részvénypiacokból. A globális feltörekvő részvény alapokból 278, a latin-amerikai régióból 81, az EMEA régióból pedig 350 millió dollárt vontak ki a befektetők az említett időszakban. A Japánt nem tartalmazó ázsiai részvény alapokból azonban csak kismértékű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés