Előfizetői tartalom

Ismét jelentős tőke érkezett a feltörekvő piacokra: újra itt a bika?

Portfolio
Folytatódott a tőkebeáramlás a feltörekvő részvény-, és kötvénypiacokon befektető alapokba az elmúlt héten is az emergingportfolio.com statisztikai adatai szerint. Az amerikai részvénypiacokon befektető alapokba tovább növekedett a tőkebeáramlás, míg a globális alapok esetében visszaesés volt megfigyelhető. Az európai alapokból ismét kifelé ment a pénz, bár ez a tőzsdeindexek alakulásán egyáltalán nem látszik.

Kötvényalapok: csúcson a feltörekvő piaci tőkebeáramlás. Az idei évben eddig 3.2 mrd dollár tőke érkezett a feltörekvő piaci kötvény alapokba, melyre az emergingportfolio.com indulása, azaz 1995 óta nem volt még példa, s ez az összeg már most meghaladja a 2003-as 3.1 mrd dolláros éves rekordot is. A június 8-ával záródó héten 90 m dollárnyi tőke érkezett ezekbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés