Előfizetői tartalom

Kelet-európai alapok indulnak Japánban

Portfolio
Ebben a hónapban két, elsősorban Oroszországban és Közép-Európában befektető részvényalapot is felállítanak Japánban, melyre nyolc éve nem volt példa. A két kibocsátó a UBS és az Invesco, előbbi 10 napos működése során mintegy 130 millió dollár tőkét gyűjtött eddig össze, utóbbi csak most indult el kétmillió dollár alaptőkével.

Annak ellenére, hogy a japánok köztudottan konzervatív befektetők, a nulla közeli Japán kamat mellett a némileg magasabb kockázatot vállalókat vonzza a régiónkban tapasztalható 3% - 4%-os gazdasági növekedés. Ezt támasztja alá a kínai részvényalapok elmúlt három évben tapasztalt sikere is, melyekbe 2.8 milliárd dollár áramlott, indiai alapok pedig csak az elmúlt 6 hónapban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés