Előfizetői tartalom

Befeketetések az árutőzsdén: ETF vagy ETN?

Portfolio
Két hasonló, mégis különböző befektetési formát választhatnak az árutőzsdei indexek változásaiból profitálni kívánó befektetők az amerikai piacokon: az ETF (exchange trade fund, tőzsdén forgalmazott alapok) illetve az ETN (exchange trade notes, tőzsdén forgalmazott jegyek) egyaránt közvetlenül a tőzdén kereskedhető megoldást kínál az indexkövetésre.

Az ETF-ek olyan befektetési alapok, amelyek jegyeit tőzsdén keresztül értékesítik, és jellemzően egy-egy index mozgását követik, ezáltal a befektetők relatíve alacsony költség mellett részesülhetnek egy széles körben diverzifikált portfolió előnyeiből. Mindez az árutőzsde világában úgy néz ki, hogy az alap eszközeit egy adott index kosarában található árukra vonatkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés