Előfizetői tartalom

Uniós szabályozás a befektetési alapok piacán

Portfolio
A pénzügyi piacok felgyorsuló fejlődésében és az erre adekvát választ adó szabályozási környezet formálásában nagy szerepet vállalal az Európai Alap- és Vagyonkezelők Szövetsége (European Fund and Asset Managment Association, EFAMA), amely a 2005 közepétől 2006 közepéig tartó időszakra négy fő prioritást határozott meg: az egységes piac szabályozásának kialakítása, nyugdíjalapok mozgásterének növelése, piaci szabványok kialakítása és a kommunikáció hatékonyabbá tétele. Ezek közül most a szabályozási kérdéseket tekintjük át.

Azonnali intézkedésekkel megoldható kérdések. Az EFAMA regulációval kapcsolatos tevékenységének fókuszában az átruházható értékpapírokkal foglalkozó kollektív befektetési vállalkozások (Undertakings for Collective Investment in Transferable Securities, UCITS) állnak, amelyekről 2004-ben kezdődött a szabályozási vita. Az ekkor megjelent Zöld Könyvre válaszként jelent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés