Előfizetői tartalom

Egy robbanásszerűen terjedő vagyonkezelési technika

Portfolio
A kvantitatív befektetések lényege, hogy a befektetési döntésekből az emberi tényezőt kizárva, a portfolió menedzselését kizárólag számítógépes technikák, modellek segítségével végzik. Ez a megközelítés alapvetően különbözik a kilencvenes évek emberközpontú alapkezelési felfogásával, ahol az alap teljesítményét egyedi emberi döntések függvényének tekintették. Az új felfogás térnyerésének előfeltétele volt az ezredforduló környékének ugrásszerű technológiai fejlődése, ami a döntéstámogató rendszerek, és a mesterséges intelligencia alkalmazásainak korábban nem remélt elterjedését hozta.

Mára olyan nagy nemzetközi alapkezelők, mint a Barclays alapkezelője, a Barclays Global Investors (BGI), a Goldman Sachs, vagy a Bridgewater Associates is kiveszi részét a kvantitatív befektetési piac kiemelkedő növekedéséből. Mi lehet az oka, hogy ez a technika a teljes piac fejlődésénél kétszer nagyobb dinamikát, évi 20%-os növekedést képes felmutatni? A kvantitatív megközelítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés