Előfizetői tartalom

Vizes befektetések: színtiszta profit!

Portfolio
A víz központi helyet folglal el nemcsak a mindennapi élet, hanem a gazdasági fejlődés szempontjából is. A vízzel kapcsolatos pénzügyi hasznok természetesen (még) nem a Föld vízkészleteinek kiárusításából, hanem az ipar, és a lakosság számára változatlan formában haszontalan víz tisztításából, felhasználhatóvá tételéből származik. A vízkezeléssel foglalkozó vállalatokat korábban csak a közművállalatokat tömörítő indexekben találhattuk meg, de 2005 végén megjelent a PowerShares Water Resources, ami sikerét egy dolognak köszönheti: kizárólag vízkezeléssel foglalkozó vállalatokba fektet.

Földünk 70%-át víz borítja, azonban ennek csak töredéke fogyasztható: a vízkészletek 97%-a sós, ami egyaránt haszontalan az ipar, a mezőgazdaság, és a lakosság számára is. A fennmaradó 3% nyilvánvalóan túl kevés ahhoz, hogy könnyedén kielégítse a világ teljes vízigényét - ideális profitforrássá válik tehát a víztisztítás. Közgazdászok becsése szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés