Előfizetői tartalom

Közös nyelv a bábeli zűrzavarban (GIPS)

Portfolio
A korábban elszigetelt nemzeti normák uralta befektetési piacokon az elmúlt években átható változások következtek be: a kiteljesedő globalizáció révén sürgetővé vált többek között a teljesítmények egységes mérésének és prezentációjának kérdése. Egy megoldást kínál az 1999-ben létrehozott, és azóta folyamatosan fejlesztett GIPS (Global Investment Performance Standards). Az egységes értékelési és bemutatási normák jelentősen segítik a globális befektetési piacok fejlődését, és egyaránt kedvezőek lehetnek a szolgáltatóknak és a befektetőknek.

A befektetési piac teljesítményeinek összehasonlíthatóvá tétele mint sürgető probléma a hatvanas években merült fel. Ekkora ugyanis az Egyesült Államok gazdaságában olyan jelentős szerephez jutottak az egyéni megtakarítások, hogy a verseny tisztaságát biztosítandó egységes alapokra kellett helyezni a különböző szolgáltatók és termékek teljesítménymérését. Ugyanez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés