Előfizetői tartalom

A döbbenetes növekedés nem állt meg - újabb 12 milliárd dollár!

Portfolio
Tovább folytatódik az ETF-piac növekedése: az amerikai tőzsdéken jegyzett ETF-ek vagyona mintegy 12 milliárd dollárral nőtt augusztus folyamán, és elérte a 348 milliárd dollárt. Továbbra is a hazai részvényindexekre épülő ETF-ek dominálnak, de a nemzetközi ETF-ek térnyerése is megfigyelhető. Piaci részesedés tekintetében egyeduralkodó a Barclays, a legnagyobb alap pedig továbbra is a Spiders.

Az ETF-ek száma nem változott számottevően a nyári hónapok során, augusztus végén 270 regisztrált ETF volt kereskedhető a piacokon. A töretlen népszerűségnek köszönhetően ugyanakkor az alapkezelők egymást túllicitálva jelentik be az egyre újabb ETF-ek kibocsátását, amelyek közül a legjelentősebbnek a ProShares 66 (!) új ETF-jének bevezetése igérkezik. Fontos viszont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés