Előfizetői tartalom

Menedék a viharok elől: ingatlanos befektetések a tengerentúlról

Portfolio
Az amerikai ingatlanalapok felülteljesítették a szektor-alapú versenytársakat a harmadik negyedévben, annak ellenére, hogy a lakásépítési piac éles fordulatot vett lefelé. A kereskedelmi ingatlanok és a lakások piaca közötti divergencia a REIT-eknek kedvez, így jelentős tőke áramlot az ingatlanbefektetésekbe, és egyes elemzők szerint akár további növekedés is várható.

Sajátos piaci jelenség: ki profitál belőle?. A lakáspiac és a kereskedelmi célú ingatlanok piaca közötti különbség a részvénypiacokon is megmutatkozott: a lakásépítéssel foglalkozó vállalatok részvényeit tömörítő Dow Jones U.S. Home Construction Index három negyedév alatt 30 %-ot esett, míg a Dow Jones Wilshire REIT Index az osztalékokat is figyelembe véve 24 % hozamot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés