Előfizetői tartalom

Amaranth: Kétségbeesett harc a túlélésért

Portfolio
Az Amarnth Advisors, a néhány hete a földgáz-pozíciókon elszenvedett veszteségei miatt a teljes összeomlás szélére sodródott hedge fund most a Fortress segítségét kérte, hogy rendezhesse az alap körüli kétes helyzetet. Eközben a befektetők még mindig értetlenül állnak az eset előtt, és többen várnak arra, hogy az alap visszafizesse számukra befektetésük maradékát.

Mint ismeretes, az Amaranth a hedge fundok történetének egyik legnagyobb bukását produkálta a közelmúltban: egy hét leforgása alatt kb. 4-5 milliárd dollárt (tőkéjének mintegy felét) veszített tőkeáttételes földgáz-pozícióin, miután a nyersanyag ára jelentősen csökkent a piacokon. A helyzet különleges pikantériája, hogy a hedge fund elvileg az ún. multi-strategy alapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés