Előfizetői tartalom

Hedge fund buborék a feltörekvő piacokon?

Portfolio
A hedge fundok egyre nagyobb tőkét fektetnek a fejlődő piacokba. A földrajzi diverzifikáció növelése révén a fejlődő piacok kötvény-, és hitelpiaci forgalmának közel 45 %-a a hedge alapok tevékenységének eredménye, ami azonban rövid távon veszélyt jelenthet a piacra, hiszen a megnövekedett likviditás előnyeit a túlzott volatilitás könnyedén felemésztheti.

A Geenwich Associates indoklása szerint a drámai növekedés oka a hedge fundok földrajzi diverzifikáció iránti igényét mutatja, miközben profitábilisan kihasználható piaci anomáliákat, arbitrázs-lehetőségeket keresnek - nyilatkozta a tanácsadó vezetője a Financial Times-nak - ugyanakkor ez jótékony hatást gyakorolhat ezekre a piacokra a megnövekedő likviditás révén. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés