Előfizetői tartalom

Közjegyzői okiratba foglalták a Banca Intesa és a Sanpaolo IMI összeolvadását

Portfolio
A CIB Bank anyavállalata, a Banca Intesa, valamint az IEB anyacége, a Sanpaolo IMI 2006. december 28-án közös sajtóközleményben tudatta, hogy Ettore Morone közjegyző a mai napon Torinóban közjegyzői okiratba foglalta a Banca Intesa és a Sanpaolo IMI utóbbi beolvadása útján megvalósuló fúzióját. Az okiratot holnap, azaz december 29-én reggel nyújtják be a Torinói és a Milánói Cégbírósághoz, ahol a cégbejegyzés még aznap megtörténik. A fúzió jogi értelemben 2007. január elsejétől válik hatályossá.

Mint ismeretes, az Olaszországi Versenyhivatal 2006. december 20-án hagyta jóvá a Banca Intesa és a Sanpaolo IMI fúzióját. A versenyhivatal megállapította, hogy a befogadó bank által vállalt kötelezettségek biztosítékul szolgálnak arra, hogy a fúzió eredményeképpen nem sérül a piaci verseny, és az összeolvadás nem vezet domináns piaci pozíció kialakulásához. A döntést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés