Előfizetői tartalom

A befektetők érdeke sérti az alapkezelőkét?

Portfolio
Ki kell mutatniuk a mögöttes alapok költségeit is a költségterhelésükben az alapok alapjainak a SEC legutóbbi szabályozási módosítása szerint. Az intézkedés célja, hogy átláthatóbbá tegye a válogatott portfoliókra alapuló alapokat, de egyelőre a kisebb alapkezelők panaszáradata az egyedüli eredmény: az intézkedés ellehetetleníti őket, mert nem házon belüli termékekbe fektetnek, így nincs lehetőségük a keresztfinanszírozásra.

Tisztánlátást mindenkinek! Új szabállyal kell szembenézniük az alapok alapja konstrukciókat kezelő amerikai alapkezelőknek, miután a SEC szerint a költségmutatókban meg kell jeleníteniük a mögöttes alapok költségterhelését is. Az intézkedés oka, hogy sok esetben az alapok alapjai befektetői nincsenek tisztában, hogy a befektetett tőkéjüknek valójában mekkora része...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés