Előfizetői tartalom

Erste győzelem Horvátországban

Portfolio
Száz százalékos tulajdonjogot szerzett Horvátország egyik vezető hitelkártya társaságában, a Diners Club Adriatic d.d., Croatia-ban (DCA) az Erste Bank . A végleges eladási ár a cég 2006. évi nyereségétől függ, de nem lesz több 153 millió eurónál. A társaságra az OTP Bank is adott ajánlatot, de ezúttal nem ő nyert. A tranzakcióval az Erste Horvátországban egy lépéssel közelebb került az áhított nagybanki szerephez.

Az 1969-ben alapított DCA a második legnagyobb hitelkártya kibocsátó Horvátországban, jelenleg 28.9 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, a mintegy 450 ezer kibocsátott kártya révén. A közel 190 munkavállalót foglalkoztató vállalkozás eddig három magánszemély birtokában volt. A vállalat mérlegfőösszege 131.7 millió euró, éves árbevétele - amely jórészt jutalékokból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés