Előfizetői tartalom

Rögtön indulás után beszakadt a brit REIT-piac

Portfolio
Tovább terjed a REIT-piac a világban: január 1-től már Nagy-Britanniában is rendelkezésre áll az ingatlanbefektetési társaságok ezen specializált formája. A hír erőteljes emelkedést indukált 2006 második felében az ingatlanpiaci részvények terén, a hirtelen megnőtt értékelési szintek azonban figyelmeztető reakciókat váltottak ki több elemzőből is. A REIT-ek árfolyama esik, és a közeli jövőben is volatilis kereskedésre lehet számítani.

Vigyázz, kész, REIT.... Hosszas viták és előkészítés után január 1-től Nagy-Britannia is bevezette a "real estate investment trust" fogalmát az ingatlanbefektetési konstrukciók területén. A döntés tavaly nyáron született meg, és a legnagyobb ingatlanhasznosító vállalatok közül több is hamar bejelentette, hogy meg kíván felelni a REIT konstrukcióhoz kapcsolódó kritériumoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés