Előfizetői tartalom

Brókerverseny: ki vitte a régiót 2006-ban?

Portfolio
2006 nem csak a részvénypiacok tekintetében volt kiemelkedően izgalmas, a régiós brókercég is ádáz küzdelmet folytattak az ügyfelekért. A CEE régió három jelentős tőzsdéjének (Varsó, Prága Budapest) (duplikált) részvényforgalma 2006-ban közel 240 milliárd dollárra rúgott, volt tehát volt min osztoznia a régiós brókercégeknek. A régió három vezető tőzsdéjének forgalmának több mint kétharmadát a 10 legnagyobb cég viszi, s bár Budapest a legkisebb forgalmat hozta, számos ismerős brókercég van a listán.

A legnagyobb brókercégek. A régió legnagyobb brókercége a KBC Securities lett, amely vezeti a piacot 50%-kal verve a második Erstét, akinek második helyében komoly szerepet játszik, hogy félkarú óriásként csak Prágában és Budapesten számít hatalmas cégnek, Lengyelországban a középmezőny alján helyezkedik el. A KBC sikerében döntő szerepet játszott, hogy a magyar piaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés