Előfizetői tartalom

Jól teljesítettek, de nem eléggé - 2006 hedge fund szemszögből

Portfolio
2003 óta nem látott magasságba emelkedett a hedge fundok teljesítménye 2006-ban, a képet árnyalja azonban a tény, hogy a legfontosabb részvény benchmarkoktól ismét elmaradt a szektor. A legsikeresebb stratégiák hozama nagyjából megegyezik az S&P 500 teljesítményével, szzámos alap azonban etől távol esik, így szegmens jövőjéről szóló a vita végére tehát most sem került pont.

Pontosan mennyi az annyi?. Szinte közhelyszámba megy, hogy a hedge fund szektor teljesítményének mérése sokkal több problémát hordoz magában, mint a széleskörű adatszolgáltatásra kötelezett "hagyományos" befektetési alapok piaca. Emiatt a különböző indexek az eltérő bázis és módszertan miatt eltérő eredményeket mutatnak, a trend azonban ezek együttes vizsgálatából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés